top of page

Pasi ja Heikki = PAHE

PAHE CATERINGIN kokki Pasi Pärssinen

Pasi Pärssinen

Pasin ammatillinen matka ruuan parissa on kestänyt jo yli 25 vuoden ajan. Yli 17 vuoden monipuolinen työura Fazer Amicalla teki Pasista mm. catering- ja juhlapalveluiden rautaisen ammattilaisen. Pitopalveluiden suunnittelusta ja ruuanvalmistuksesta kertyi kokemusta tilaisuuksista, joiden asiakasmäärät vaihtelivat kahden ja jopa 10000 hengen välillä. Hänen yksi vahvuutensa onkin pitopalveluiden menusuunnittelu, reseptiikan teko sekä ruuan valmistaminen isoihin tilaisuuksiin. Hän toimi myös monta vuotta Fazer Amican henkilöstöravintoloiden tuotekehityksen avainhenkilönä. Pasin vastuulla olivat myös yrityksen sidosryhmien fine dining -illalliset, ja hän vastasi useista korkean tason edustustilaisuuksista, esim. joidenkin Presidentinlinnassa tapahtuneiden valtiovierailujen menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Työtehtäviin kuuluivat myös muiden kokkien kouluttaminen sekä reseptiikan teko ruokateollisuudelle. Lisäksi Rakkaudesta ruokaan -ruokalehden teon yhteydessä Pasi työskenteli vuosien ajan fine dining -teemojen ideoinnin ja suunnittelun, reseptiikan teon ja ruokien valmistamisen sekä ruokakuvien visualisoinnin parissa. 

 

Pasi on ollut myös perustamassa ja pyörittämässä kahta ravintolaa (Ravintola pH7 ja Ravintola Kerho). Usean vuoden jokapäiväinen lounas- ja à la carte -rumban pyörittäminen näissä ravintoloissa viimeistään muodosti vankan ammattitaidon raaka-aineiden laadun, ruokalajien mielenkiintoisuuden ja monipuolisuuden sekä kustannustehokkuuden muodostaman yhtälön hallitsemiseen. Lisäksi Pasi on uransa aikana parinkymmenen vuoden ajan itsenäisesti toiminut fine diningin parissa suunnitellen ja toteuttaen ruokia niin yrityksien kuin yksityistenkin asiakkaiden lukuisiin tilaisuuksiin.    

 

Pasin työkokemukseen ja osaamiseen kuuluu jo mainitun lisäksi myös yli kymmenen vuotta kilpailutoimintaa, mm. Suomen kokkimaajoukkueessa vuosina 2005-2010 osallistuen MM-kisoihin ja olympialaisiin, ja Vuoden Kokki -finaalissakin hän on kisannut muutaman kerran vuosituhannen alkupuolella. Lisäksi Pasi on toiminut tuomarina kotimaisissa kilpailuissa (Vuoden Kokki ja Skills), ja viime vuosina valmentajana ja sparraajana mm. kahdelle Vuoden Kokki -kisan voittajalle. 

Lue Heikin tarina:

bottom of page